Tuvojoties 18. novembrim, aicinām iemācīties īpašu gardumu receptes jūsu ģimenes svētku galdam un sajūtai. Lūk, kā pagatavot cepumus, kurus novērtēs gan bērni, gan pieaugušie. Izejvielas (20 cepumiem): ✓ 100 g sviesta istabas temperatūrā ✓ 50 g cukura (vislabāk - gaišais muskovado cukurs) ✓ 2 ēd. k. medus vai cukura sīrupa ✓ 1/2 tējk. dzeramās sodas ✓ 2 ēd. k. karsta ūdens ✓ 125 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” ✓ 50 g kokosriekstu skaidiņu ✓ 100 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu ✓ 75 g dažādu sēkliņu - ķirbju, saulespuķu, sezama ✓ 60 g šokolādes dekorēšanai Gatavošana: 1) Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. Pannu izklājiet ar cepamo papīru. 2) Dziļā pannā vai katliņā lieciet sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsildiet un maisot sagaidiet līdz cukurs izkusis. Mazā trauciņā sajauciet sodu ar karstu ūdeni, pievienojiet pannas saturam un samaisiet. 3) Bļodā samaisiet miltus, kokosriekstu skaidiņas un sēkliņas. Pievienojiet pannas saturam un samaisiet. Izmantojot karoti, veidojiet apaļus cepumiņus un lieciet tos vienādos attālumos uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra). 4) Cepiet krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini. Cepšanas procesa laikā cepumu virspusīgi nedaudz pieplaciniet ar karotes apakšpusi. Atdzesējiet tos, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns cepumi būs ļoti mīksti. Viegli pārslakiet ar izkausētu šokolādi.
← iepriekšējā | 50. no 300 | nākamā → |