Vafeles ar ogu mērci - vienkāršs, bet bezgala gards našķis svētku galdam! Izejvielas (6-7 vafelēm): ✓ 100 g sviesta istabas temperatūrā ✓ 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma ✓ 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” ✓ 1.5 ēd. k. 25% krējuma ✓ 1/4 glāze piena ✓ 30 g cukura ✓ šķipsniņa sāls ✓ izkausēts sviests cepšanai Izejvielas mērcei: ✓ 250 g jāņogu (vai citu ogu) ✓ 1 ēd. k. citronu sulas ✓ 1 ēd. k. cukura vai medus ✓ 1 banāns Gatavošana: 1) Uzputojiet olu baltumus stingrās putās. 2) Saputojiet sviestu un cukuru, tad pievienojiet olu dzeltenumus. Pēc tam lieciet klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus. Putojiet, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisiet uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai. 3) Uzkarsējiet vafeļu pannu, iesmērējiet to ar izkausēto sviestu. Vafeles cepiet zeltaini brūnas, pasniedziet siltas ar ogu mērci. 4) Mērci gatavojiet, blenderī sablendējot visas tās sastāvdaļas.
← iepriekšējā | 43. no 300 | nākamā → |