dining.lv

Oficiālā lapa
Ieteikt
 1

Vispopulārākā ziemas sezonas garšviela ir kanēlis, to pat vienā otrā kulinārijas rokasgrāmatā dēvē par vistipiskāko ziemas garšvielu. Jo sevišķi izsmalcināts aromāts piemīt Ceilonas kanēlim, ko lielākoties pārdod nevis maltu, bet gan standziņās. Lai iegūtu vēlamo aromāta intensitāti, standziņas pievieno ēdienam gatavošanas laikā. Malts kanēlis ātri vien zaudē gan smaržu, gan garšu, tādēļ to ieteicams iegādāties nelielā daudzumā. Kanēlim piemīt īpašība veicināt apetīti, tāpēc tie, kuri svētku laikā sūdzas par pārēšanos, kādu akmeni var mest arī kanēļa dārziņā – cepumi, kompoti, deserti un pirmām kārtām jau karstvīns ar kanēļa piedevu ir tie, kas mudina ēst un dzert vēl un vēl. Jāteic, ka kanēli arī pie mums aizvien vairāk izmanto arī gaļas ēdienu, sautētu kāpostu, it sevišķi sarkano kāpostu, tomātu zupas un kariju gatavošanā.

iepriekšējā20. no 186nākamā

Kura ir Tava mīļākā ziemas garšviela?

Ievietoja: dining.lv 30. nov 2012 15:23

10 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas