Gaisīgā ābolkūka
Sastāvdaļas
150gr cukura
90gr míksta sviesta
3 olas
150gr kviešu miltu
2 tējk.cepamā pulvera
1 maza citrona sula un sarīvēta miziņa
3 āboli sazgriezti smalkos gabaliņos
1 tējk.kanēļa sajaukta ar 2 ēd.kar.cukura
50gr rupji samaltu lazdu riekstu vai mandeļu
Pagatavošana: 30 min.
1.Saputo cukuru ar sviestu labi kopā.
2.Pamazām pievieno olas un turpina putot.
3.Tad iesija miltus un cepampulveri.Pievieno citrona miziņu un sulu, visu samaisa.
4.Iemaisa mīklā sagrieztos abolus.
5.Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu tajā.
6.Pārkaisa ar kanēļa- cukura maisījumu un samaltajiem riekstiem.
7.Liek cepties uzkarsētā 180C cepeškrāsnī 25-30 minūtes.
8.Gatavību var parbaudīt ar pirkstu paspiežot ābolkūku, tai jābūt pastingrai.
Sastāvdaļas
150gr cukura
90gr míksta sviesta
3 olas
150gr kviešu miltu
2 tējk.cepamā pulvera
1 maza citrona sula un sarīvēta miziņa
3 āboli sazgriezti smalkos gabaliņos
1 tējk.kanēļa sajaukta ar 2 ēd.kar.cukura
50gr rupji samaltu lazdu riekstu vai mandeļu
Pagatavošana: 30 min.
1.Saputo cukuru ar sviestu labi kopā.
2.Pamazām pievieno olas un turpina putot.
3.Tad iesija miltus un cepampulveri.Pievieno citrona miziņu un sulu, visu samaisa.
4.Iemaisa mīklā sagrieztos abolus.
5.Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu tajā.
6.Pārkaisa ar kanēļa- cukura maisījumu un samaltajiem riekstiem.
7.Liek cepties uzkarsētā 180C cepeškrāsnī 25-30 minūtes.
8.Gatavību var parbaudīt ar pirkstu paspiežot ābolkūku, tai jābūt pastingrai.
← iepriekšējā | 11. no 159 | nākamā → |