2 kg lācenes
2 kg cukura
2 glāzes ūdens
Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns, maisot savāra sīrupā, noņem putas. Ogas izlasa, mitrā drēbē noviļina, ieber sīrupā, vāra uz lēnas uguns 35-40 min. noņem putas, 5-10 min. vāra, 5-10 min. ļauj stāvēt. Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ogas paliek smagas un grimst sīrupā gatavu ievārījumu salej podā, aukstu aizsien, ar pergamenta papīru, uzglabā sausā, vēsā vietā, lieto pie tējas.
2 kg cukura
2 glāzes ūdens
Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns, maisot savāra sīrupā, noņem putas. Ogas izlasa, mitrā drēbē noviļina, ieber sīrupā, vāra uz lēnas uguns 35-40 min. noņem putas, 5-10 min. vāra, 5-10 min. ļauj stāvēt. Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ogas paliek smagas un grimst sīrupā gatavu ievārījumu salej podā, aukstu aizsien, ar pergamenta papīru, uzglabā sausā, vēsā vietā, lieto pie tējas.
← iepriekšējā | 10. no 34 | nākamā → |