Mēs darām tā. Ziedu kātiem nogriežam pašus ziedu pumpurus, ja tie lielāki, bet ja vēl gluži mazi, tad izmantojam visu. Vispirms Kātus samaļam gaļas mašīnā, tad pievienojam augu eļļu, sāli un cukuru. Tad turpinājumā pacietīgs darbs ar smalcinātāju. Proporcijas būs katram pašam jāizjūt. Jo vairāk pievieno eļļu, jo vijīgāka būs iegūtā ķiploku pasta. Sāli un cukuru jāpievieno pēc garšas. Mūsu rīcībā nav tādas noteiktas receptes ''pa gramiem''. Kad blenderējot iegūtā masa šķiet gana tīkama, to pilda nelielās burciņās un liek ledusskapī, pagrabā, vai kādā citā vēsā vietā. Vēlāk būs tik ērti paņemt aromātisko un garšīgo ķiploku ķenci lai pievienotu mērcēm, zupām, marinējumiem u.t.t.
← iepriekšējā | 3. no 62 | nākamā → |