Sveiciens Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā
1 attēls • 1. jūn 2016 12:06
Jūnijs ik gadu svinīgi sevi piesaka ar Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, kas ir veltīta visiem pasaules bērniem. Arī mums Amigo šīs dienas atzīmēšana kļuvusi par jauku un skaistu tradīciju, tādēļ pavadām to kopā. Lai Jums ģimeniska darba diena un labi garšo smukkūciņas!
Sastāvdaļas:
• 3 lielas olas
• 180 g cukura
• 2 ēd. k. kakao pulvera
• 100 ml verdoša ūdens
• 180 g miltu
• 1 tējk. cepamā...VairākJūnijs ik gadu svinīgi sevi piesaka ar Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, kas ir veltīta visiem pasaules bērniem. Arī mums Amigo šīs dienas atzīmēšana kļuvusi par jauku un skaistu tradīciju, tādēļ pavadām to kopā. Lai Jums ģimeniska darba diena un labi garšo smukkūciņas!
Sastāvdaļas:
• 3 lielas olas
• 180 g cukura
• 2 ēd. k. kakao pulvera
• 100 ml verdoša ūdens
• 180 g miltu
• 1 tējk. cepamā pulvera
• 70 g Creme Bonjour krēmsiera
bez piedevām
• 100 g šokolādes
Rotājumam:
• banānu glazūra (nopērkama,
piemēram, veikalā Gemoss)
• šokolāde
• krāsainās cukura pērlītes
Vajadzēs:
• koka vai plastmasas kociņus
• krāsainu līmlenti vai papīriņus
Pagatavošana:
Pagatavo pamatni – biskvītu.
Sakuļ olas ar cukuru un, turpinot kult, lēnām lej klāt verdošā ūdenī iemaisītu kakao pulveri. Pievieno izsijātus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Kārtīgi samaisa. Cepamtrauku (24–26 cm) iesmērē ar sviestu un ielej tajā masu.
Cep cepeškrāsnī 160 °C apmēram 30 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi un sajauc ar krēmsieru, lai veidojas viendabīga masa. Kad biskvīts pilnībā atdzisis, to ar rokām sasmalcina, veidojot drupačas, un sajauc ar sagatavoto šokolādes–krēmsiera krēmu. Veido smukas
bumbiņas. Jācenšas tās savelt pēc iespējas gludākas un ciešākas. Bumbiņas izvieto uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru.
Karstā ūdens peldē izkausē glazūru (vai šokolādi). Iemērc tajā kociņu galus (aptuveni 1,5 cm) un iesprauž izveidotajās bumbiņās līdz pusei. Šeit glazūra pildīs līmes funkciju, lai kociņš neslīdētu ārā no bumbiņas. Kad visi kociņi salikti, saldumus uz 1,5–2 stundām ievieto ledusskapī.
Tad ķeras pie dekorēšanas. Ūdens peldē izkausē gabaliņos salauztu šokolādi, citā traukā banānu glazūru un pa vienai mērc iekšā mazās kūciņas. Iemērc, izņem un, turot horizontāli, lēnām virpina, kamēr visa liekā glazūra ir notecējusi. Glazūru var uzklāt arī ar karotes palīdzību.
Novieto žāvēties un apkaisa ar cukura pērlītēm vai citiem dekoriem. Te var sagata
-