Amigo ģimenes recepšu lāde
1 attēls • 7. apr 2016 14:21
Mūsu pirmās un mīļākās garšas saistās ar ģimenes virtuvi – mammas ceptie siera radziņi, vecmāmiņas īpašais biezpiena sacepums vai kēkss, kas ikkatros svētkos piepilda māju ar omulīgu smaržu. Kārdinošie stāsti ir iedvesmojuši mūs ķerties pie savas Amigo ģimenes recepšu grāmatas izveides. Mēs ceram, ka iedvesmosim arī Tevi pagatavot un izbaudīt gardumus, kam ir tik īpaša vieta mūsu dzīvēs, kā arī ra...VairākMūsu pirmās un mīļākās garšas saistās ar ģimenes virtuvi – mammas ceptie siera radziņi, vecmāmiņas īpašais biezpiena sacepums vai kēkss, kas ikkatros svētkos piepilda māju ar omulīgu smaržu. Kārdinošie stāsti ir iedvesmojuši mūs ķerties pie savas Amigo ģimenes recepšu grāmatas izveides. Mēs ceram, ka iedvesmosim arī Tevi pagatavot un izbaudīt gardumus, kam ir tik īpaša vieta mūsu dzīvēs, kā arī radīt pašiem savus ģimenes ēdienus un priecēt ar tiem savus tuvākos!
Lai jauka Veselības diena ar Jāņa īpašo zupu Veselība iekšā, slimība ārā!
Gatavošanas laiks:
1 stunda 30 minūtes
Sastāvdaļas:
(4 porcijām):
• 500 g cūkgaļas
• 300 g pusžāvētu desiņu
• 400 g sasmalcinātu konservētu
tomātu
• 100 ml sarkanvīna
• 2 paprikas
• 2 burkāni
• 1 sīpols
• 1–2 čili pipari
• 3–4 ķiploku daiviņas
• olīveļļa
• sāls, pipari
Pagatavošana:
Gaļu sagriež kubiņos. Nomizotus sīpolus un burkānus – smalkākos kubiņos. Katlā ar biezu pamatni ielej nedaudz olīveļļas un apcep visu sagriezto – gaļu, sīpolus un burkānus. Tikmēr sagriež papriku un čili piparus. Papriku griež strēmelītēs, čili smalkos kubiņos. Pievieno katlā un visu kopā apcep. Tad lej klāt vīnu un ūdeni tā, lai apsegtu visas sastāvdaļas. Sautē, līdz gaļa mīksta.
Tikmēr pannā uzkarsē mazliet eļļas un apcep desiņas, kas sagrieztas gabaliņos. Tad pievieno konservētos tomātus un sautē apmēram 10 minūtes. Pēc tam pannas saturu pievieno zupai, ļauj uzvārīties. Pēc garšas pievieno sāli
un piparus, smalki sakapātus ķiplokus. Katlam uzliek vāku un noņem no uguns, atstāj uz 10 minūtēm, lai garšas savelkas.